Ook het bloemencorso in Valkenswaard gaat vanwege de coronacrisis niet door

31 maart om 20:27
Corso in Valkenswaard (foto: Karin Kamp)
Corso in Valkenswaard (foto: Karin Kamp)
Het bloemencorso in Valkenswaard gaat vanwege de coronacrisis niet door. Dat heeft de organisatie dinsdagavond besloten. Het evenement zou worden gehouden op zondag 13 september. "Het is balen, maar we hadden echt geen andere keuze." Maandag ging er ook al een streep door het bloemencorso in Zundert.
Profielfoto van Lody Trepels
Geschreven door

"Het was een moeilijk besluit", vertelt Robin Wijnen van de organisatie. "Tot nu toe ging het altijd door. We zijn best wel wat gewend, zoals slecht weer. Maar dit is natuurlijk van een heel ander niveau." Het is voor het eerst sinds de start in 1953 dat het bloemencorso in Valkenswaard wordt afgelast. "Het belangrijkste is nu dat het virus zo snel mogelijk het land uit gaat."

Voorbereidingen in de knel
Hoewel het corso pas in september op de agenda staat, beginnen de voorbereidingen al maanden van te voren. In Valkenswaard rijdt elk jaar een parade van veertien wagens door de straten. De bouw van die wagens door de deelnemende buurtschappen zou binnenkort al van start gaan. Vanwege de strenge coronamaatregelen kan dat niet.

"Afgelopen weken is er veel contact geweest met buurtschappen, bouwgroepen, werkgroepen, de gemeente en andere corso’s. Tot 1 juni zijn activiteiten met meer dan drie mensen verboden. En het is ook nog onduidelijk of de maatregelen worden verlengd. Daarom hebben we nu dit besluit genomen", aldus Wijnen. Het besluit uitstellen was geen optie. "De kosten lopen ook steeds verder op. Nu is het allemaal nog te overzien."

Wachten op privacy instellingen...