Vlisco sluit 7 weken de deuren, vraag naar stoffen voor Afrika sterk afgenomen

1 april 2020 om 16:11
nl
Modestoffenfabriek Vlisco sluit de komende weken de fabriek en kantoren in Helmond. Vanaf maandag 6 april gaat het bedrijf voor zeven weken dicht. Volgens het bedrijf het gevolg van de wereldwijde coronacrisis.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Vlisco exporteert voornamelijk stoffen naar Afrika. Het bedrijf zegt veel last te hebben van de wereldwijde coronacrisis. Zo is de vraag naar de Vlisco-stof sterk afgenomen.

25 mei weer open?
Op het continent zijn daarnaast veel grenzen gesloten, mogen mensen niet reizen en zijn winkels en markten gesloten. Ook heeft Vlisco een van haar fabrieken in Ghana moeten sluiten vanwege de lockdown van een stad.

Over een kleine zes weken bekijkt het bedrijf of de fabriek in Helmond op 25 mei weer open kan of dat misschien toch een langere sluiting noodzakelijk is. Volgens de stoffenfabrikant heeft de sluiting niets te maken met eventuele financiële problemen. Daar had het bedrijf de afgelopen jaren een paar keer mee te maken.

Gesprekken met bank en overheid over financiële steun
Vorig jaar maakte het bedrijf ruim 35 miljoen euro winst, een kwart meer dan het jaar ervoor. De omzet bedroeg vorig jaar 243 miljoen euro.

Het bedrijf overlegt met de ondernemingsraad en de vakbonden over de precieze voorwaarden van de tijdelijke sluiting. Ook wordt er met de bank en de overheid gesproken over mogelijke financiële steun.

600 mensen tijdelijk thuis
Bij Vlisco in Helmond werken bijna zeshonderd mensen, van wie 450 in de fabriek. Het bedrijf betaalt voorlopig de salarissen van de vaste medewerkers door, maar het is nog onduidelijk wat er gebeurt met hun vakantiedagen. Ook is de toekomst van de uitzendkrachten onbekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.