Video

Aangrijpende verhalen van luisteraars tijdens radio-actie: 'Het zijn erg emotionele dagen'

3 april 2020 om 12:27 • Aangepast 10 april 2020 om 22:24
nl
Hartverscheurende verhalen klonken vrijdag op de radio bij Omroep Brabant. De hele dag stonden onze telefoonlijnen wagenwijd open voor jullie verhalen in deze coronatijd. Bekende Brabanders, van feestnummer Snollebollekes tot acteur Frank Lammers en van commissaris van de Koning Wim van de Donk tot model Nicky Opheij zaten in de studio paraat om in gesprek te gaan met wie dat graag wilde. Het werd, hoe cliché ook, een dag met een lach en een traan.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik heb een zoon in een verzorgingstehuis, hij heeft MS", vertelde Anita vrijdagochtend aan entertainer John de Bever die op dat moment te gast was. Haar zoon is fan van de zanger uit Den Bosch en zijn hit 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'. Vandaar dat zij graag hem wilde spreken.

'Ik mis hem zo verschrikkelijk... '
Anita noemde het een 'moeilijke tijd' omdat ze haar zoon vanwege het coronavirus nu wekenlang niet mag bezoeken. "Het zijn heel emotionele dagen af en toe. Donderdag begon ik te huilen toen ik hem aan de telefoon had, omdat ik hem zo verschrikkelijk mis. En dan gaat hij nog tegen me zingen: 'Jij krijgt die lach..."

"Dan is hij een heel positieve jongen", reageerde De Bever. "We spreken af dat ik zodra deze bende achter de rug is samen met jou naar jouw zoon ga in het verzorgingstehuis. Dat doe ik met heel veel plezier." Dat aanbod raakte Anita diep. "Dat zou helemaal mooi zijn."

Heftige tijd
Ook Guus Meeuwis was vrijdagochtend te gast in de studio. Hij sprak onder andere met Rob. "Ik zorg 24 uur per dag voor mijn vrouw", liet hij weten. "Zij is 59 jaar oud en heeft Alzheimer. Ik ben gestopt met werken om voor haar te zorgen." Dat liet Meeuwis niet onberoerd. "Ik heb diep respect voor wat je allemaal doet."

"Mijn vrouw gaat normaal gesproken twee keer in de week naar de dagbesteding", vervolgde Rob. "Maar vanwege de coronacrisis gebeurt dit nu niet. Dat wil zeggen dat we nu 24 uur per dag bij elkaar zijn. Wat ik overigens helemaal niet erg vind, maar het is natuurlijk zwaar. Als de zon schijnt, kunnen we gelukkig naar buiten, maar het is een heftige tijd op dit moment."

'Ze blijven zo goed binnen'
Ook Esther uit Son nam contact op met Meeuwis. Zij vroeg een plaatje aan voor haar kinderen Britt en Jens. "Omdat zij zo goed binnenblijven in deze gekke tijd." Dat vond Meeuwis een mooie aanleiding. "Het is soms wel moeilijk", geeft Britt aan. "Maar het lukt wel."

In de tussentijd krijgen zij en haar broertje thuis les. Met af en toe een spelletje tussendoor. "Met school gaan we dan verder als we klaar zijn met het spelletje."

Britt kiest samen met haar broertje voor een klassieker van Meeuwis zelf als verzoeknummer: 'Het is een Nacht!' En dat zongen ze live in de uitzending, terwijl Meeuwis vanuit de studio goedkeurend toeluisterde.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

Naast alle heftige verhalen die voorbij kwamen, was er ook ruimte om eens even flink te lachen. Want naast een schouder om op te leunen, figuurlijk nu, kunnen we ook een beetje positiviteit prima gebruiken. Die was er genoeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.