Peggy schrok wakker van 'bizar' harde knal van plofkraak: 'Onze buurman zag geld op straat liggen'

3 april 2020 om 14:55 • Aangepast 10 april 2020 om 14:34
nl
Bizar hard. Zo omschrijft Peggy Hesse de knal waarvan zij en haar man donderdagnacht om tien voor vier wakker schrokken. “We dachten meteen aan een plofkraak”, vertelt ze en dat bleek te kloppen. De afstortkluis van de Rabobank aan de Promenade in Uden was opgeblazen. Peggy en haar man wonen in een appartement direct boven de bank.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het meest opvallend noemt Peggy eigenlijk de ‘serene stilte’ direct na de harde knal. “Waarom zien en horen we niks, zeiden we tegen elkaar.” Aan het begin van vrijdagmiddag mochten de bewoners van acht appartementen boven de bank, die na de plofkraak uit voorzorg hun huis uit moesten, weer naar huis. Zo ook Peggy en haar man.

Ze waren tijdelijk opgevangen in de raadszaal van het gemeentehuis. “De appartementen zijn allemaal gecontroleerd en veilig bevonden. En gelukkig heeft niemand schade", vertelt Peggy opgelucht.

Wachten op privacy instellingen...

Van verschillende buren heeft Peggy inmiddels gehoord dat de daders van de kraak zeker iets buit hebben gemaakt. “Onze buurman heeft geld op straat zien liggen”, vertelt ze. “Zonder enige haast waren twee mannen bezig van die witte sealbags met geld te verzamelen. Dat heb ik van drie verschillende mensen gehoord. Vervolgens zijn ze op een scooter weggereden.”

De politie laat weten dat de daders een onbekend geldbedrag hebben buitgemaakt.

Peggy heeft er wel eens bij stilgestaan dat zoiets als vannacht kon gebeuren, maar angstig is ze niet. Ze rekent op de maatregelen die de banken nemen om plofkraken tegen te gaan. “De constructie hier blijkt bovendien goed te zijn. Dat hebben we nu wel gezien. Wij zullen er dan ook geen moment wakker van liggen. Maar ik kan natuurlijk niet voor een ander spreken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!