Politiebond woedend over sarcastisch spandoek voor bureau Tilburg: 'Kansloze figuren'

3 april 2020 om 19:22 • Aangepast 10 april 2020 om 22:14
nl
Politievakbond ACP is woedend over een actie van een groep fanatieke Willem II-supporters vrijdagmiddag. Zij toonden bij het bureau aan de Ringbaan-Zuid in Tilburg een spandoek met de leus: ‘Hier werken de helden die ondanks het virus gewoon achter bomen en struiken staan te flitsen’. Vakbondsvoorzitter Maarten Brink is glashelder: "Dit zijn kansloze en zielige figuren."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Brink heeft geen goed woord over voor de actie. "Dit voelt voor politiemensen als een mes in de rug. Het doet gewoon pijn als je onnodig aan de schandpaal wordt genageld. Ik snap hier werkelijk niets van." Juist in deze zware coronacrisis komt de dreun volgens Brink extra hard aan.

Smeken
Hij heeft een duidelijke boodschap voor de actievoerders. "Wat nou als je straks zelf hulp van de politie nodig hebt? Of wat als je kind gereanimeerd moet worden? Dan staan ze weer te smeken om onze hulp!"

Volgens de politie Tilburg zit supportersgroepering KS79 achter het spandoek ."Wij missen jullie ook en hopelijk tot binnenkort weer in het stadion", schrijft de politie met een knipoog.

Actie gedeeld op Facebook
KS79 heeft de actie trots gedeeld op haar Facebookpagina. De Willem II-supporters hebben nog niet gereageerd op vragen over deze actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.