Politie beëindigt feest in Breda: 'Ongelooflijk dat dit in deze coronatijd nog steeds gebeurt!'

5 april 2020 om 07:39 • Aangepast 12 april 2020 om 11:14
nl
"Bizar en heel erg dom." Zo noemt de politie het feest dat zaterdagavond ondanks de coronacrisis werd gehouden aan de Curacaostraat in Breda. Inclusief dj, geluidsinstallatie en lichtshow. "Er waren tientallen mensen aanwezig die dicht op elkaar stonden te dansen en te feesten. Ongelooflijk dat dit in deze tijd nog steeds gebeurt!', verzucht een agent.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie werd gealarmeerd omdat mensen last hadden van de harde muziek. Toen de agenten de organisator spraken, gaf die aan dat hij de evenementenbranche wilde steunen in deze moeilijke tijden. Hij had de omwonenden geïnformeerd via een brief.

"Wel bijzonder dat er dan mensen melding van maken bij de politie", reageert de politiewoordvoerder. Ook was er geen vergunning aangevraagd bij de gemeente voor dit feest.

Coronapatiënt straat verderop
"Wat ons betreft is het onbegrijpelijk dat mensen het in deze tijd nog steeds in hun hoofd halen om dit soort feesten te organiseren", laat de agent weten. "Bizar en heel erg dom! "

Hij haalt een saillant detail aan. "Eén straat verderop was ambulancepersoneel op dat moment bezig met een patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus."

Bestuurlijke stappen
Geen van de feestvierders aan de Curacaostraat in Breda is zaterdagavond bekeurd, laat een politiewoordvoerder zondagochtend weten.

"Op het moment dat we het terrein opkwamen, ging iedereen naar zijn of haar eigen huis. Wel wordt er met de gemeente Breda bekeken of er bestuurlijke stappen gezet moeten worden."

Wachten op privacy instellingen...

'Je bent niet alleen op de wereld!'
Ook in Middelbeers keek de politie de ogen uit. Daar moest zaterdagnacht in een huis een feestje van meer dan tien jongeren worden beëindigd. "Dit is in deze coronatijd strafbaar, zelfs op privéterrein", laat wijkagent Carolien Abrahams weten.

Op een carpoolplaats in Klundert werden zaterdagavond vier mensen bekeurd omdat zij onvoldoende afstand van elkaar hielden. "Zij zaten met zijn allen in een auto en draaiden luide muziek", laat wijkagent Ron van Bentum weten. "Denk toch eens na", verzucht hij. "Je bent niet alleen op de wereld!"

Bij het station in Lage Zwaluwe werden zaterdagavond zelfs dertig personen bekeurd omdat zij ondanks de coronavoorschriften samenschoolden.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.