Video

Bingoën met de hele straat vanuit de voortuin: 'Mensen vinden het briljant'

5 april 2020 om 15:44 • Aangepast 13 april 2020 om 06:54
nl
Een eigen bingokaart, stoelen in de voortuin (op gepaste afstand van de buren) en spelen maar. De buurtbewoners van de Duivenlaar in Bavel genieten zondagmiddag van een heuse 'buitenbingo'. Elk huishouden kan vanaf de oprit of voortuin meedoen. "De winnaar mag een liedje aanvragen en de verliezer moet een liedje zingen voor de hele straat!"
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Jan Jansen kan zijn geluk niet op. "Het is heerlijk weer! Ik heb er enorm veel zin in!", zegt de initiator van de bingo.

Boxen door de hele straat
Samen met een clubje fanatieke straatbewoners bedacht hij de buitenbingo. "We spelen per huis. Iedereen heeft zijn eigen bingokaart gekregen. Dus je kunt lekker met je eigen gezinnetje vanaf de oprit de bingo bijhouden."

Zondagmiddag om drie uur ging de bingo van start. "We hebben geregeld dat iedereen de auto even wegzet, zodat we elkaar goed kunnen zien. We houden de bingo vanaf mijn oprit. Daar staat een draaitafel met microfoon. Er worden door de hele straat boxen gezet, zodat iedereen het goed kan volgen."

De hele straat doet mee met de buurtbingo (foto: Eva de Schipper).
De hele straat doet mee met de buurtbingo (foto: Eva de Schipper).

'We zitten met z'n allen opgesloten'
Jansen hoort alleen maar positieve reacties. "Iedereen vond het gelijk een supertof idee! Er werden zelf termen als 'briljant' en 'fantastisch' gebruikt. Het is eigenlijk ook wel logisch, want we zitten met z’n allen opgesloten. Iedereen kan wel wat positiviteit gebruiken. Het brengt mensen, op een veilige manier, bij elkaar."

De organisatie van de buitenbingo benadrukt dat de veiligheid voorop staat. "We willen het echt veilig houden en we gaan daarom van tevoren iedereen streng toespreken. Zo moeten alle kinderen echt op hun eigen oprit blijven."

Vals zingen
En wat nou als je bingo hebt? "Dan mag je een liedje aanvragen bij de dj! En bij een valse bingo moet je een liedje zingen voor de hele straat." Ook is er een speciale troostprijs bedacht. "De deelnemer die het allervalst zingt, krijgt een kratje bier!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!