Tweede verdachte dodelijke steekpartij Eindhoven aangehouden

5 april 2020 om 18:09 • Aangepast 13 april 2020 om 06:04
De tweede verdachte werd vandaag aangehouden. Lezersfoto.
De tweede verdachte werd vandaag aangehouden. Lezersfoto.
De politie heeft zondag in Den Bosch een tweede verdachte van de dodelijke steekpartij in Eindhoven aangehouden. De verdachte werd op de Vughterweg met zijn auto aan de kant gezet. Hij is door het arrestatieteam meegenomen naar het politiebureau.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Op de galerij van een flatgebouw aan de Tellegenstraat in het Eindhovense stadsdeel Strijp, kwam zaterdagavond een 31-jarige man om bij een steekpartij. Er landde een traumahelikopter en de man werd ter plaatse gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Zaterdagavond rond elf uur hield de politie al een 28-jarige vrouw aan.

Ruzie in relationele sfeer
De technische recherche heeft een sporenonderzoek en buurtonderzoek gedaan. Ook werden getuigen gehoord. Daaruit bleek dat het slachtoffer op de galerij van de flat ruzie had gehad met een man en een vrouw. Dat leidde tot de steekpartij. De politie houdt er rekening mee dat de aanleiding in de relationele sfeer ligt.

Onterechte aanhoudingen
Eerder werden ook drie mannen aangehouden die niets met de zaak te maken hadden. Onder hen was Frans Muys. “Agenten stonden om me heen en hun wapens waren op mij gericht, dat voelde niet prettig,” zegt hij.

De politie laat weten dat ze informatie had ontvangen dat een verdachte van de steekpartij in de auto zat.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...