Video

Basisschool geeft virtuele open dag: 'Het was wel spannend voor een lege klas'

7 april 2020 om 09:30 • Aangepast 14 april 2020 om 08:04
nl
In een leeg klaslokaal gaf Laurens Peeters maandagavond via de camera van zijn smartphone uitleg aan vijftien ouders die online meekijken. De directeur van basisschool Misha de Vries in Vught moest creatief zijn, nu de open dag vanwege het coronavirus niet door kan gaan. "We moeten roeien met de riemen die we hebben, dus dan maar een virtuele open dag."
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Echt alles hadden we klaar voor de open dagen, de folders, de draaiboeken. En toen kwam het coronavirus", zegt Laurens. Een beetje onwennig nog stond Laurens voor de camera. Hij vond het vreselijk spannend. "Normaal zie je de reacties van mensen, dat heb je nu niet". Toch denkt hij dat ouders die meekeken een goed beeld van de school hebben gekregen. "Het is niet zoals normaal, dan bruist het hier, maar ik denk toch dat ouders nu weten waar wij voor staan.

Kleine klassen
Een ouder wil tijdens de virtuele rondleiding van de schooldirecteur horen of de schoolklassen klein blijven, als de school groeit. Basisschool Misha de Vries zit nog geen jaar in Vught en heeft nu zo'n 45 leerlingen. De school benadrukt dat ze klassiek onderwijs geeft aan kinderen in kleine klassen. Symbolisch staat de directeur daarom voor een 'ouderwets' schoolbord dat met krijt is beschreven.

Na zijn video-optreden is de schooldirecteur tevreden. Al verlangt hij, zoals de meeste mensen, naar een normale toestand waarbij kinderen en ouders weer gewoon kunnen komen kijken op school. "Op deze manier is het een beetje surrealistisch."

Laurens hoopt dat zijn school snel weer een gewone open dag kan geven. Tot die tijd bieden video en internet uitkomst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.