Video

Jongetje (8) overleden bij brand in rijtjeshuis in Tilburg, kind was met zijn moeder op zolder

7 april 2020 om 09:11 • Aangepast 14 april 2020 om 11:34
nl
Bij de brand in een rijtjeshuis aan de Bieslookweg in Tilburg is maandagavond een jongetje van 8 overleden. Buurtbewoners die het brandende huis binnengingen, konden het kind en zijn moeder door de vele rook op zolder niet bereiken. De hulpdiensten hebben hen even later uit het huis gehaald. Op straat zijn ze nog gereanimeerd, maar het jongetje kon niet meer gered worden.
Geschreven door

In het huis woonde de moeder met meerdere kinderen. Een overbuurman hoorde een jongen binnen schreeuwen en is het huis ingegaan. Beneden vonden zij de vier kinderen en een familielid dat niet in het huis woonde. Zij waren niet gewond en konden naar buiten vluchten.

Zolder door rook onbereikbaar
De te hulp geschoten buurtbewoners konden de zolder, waar de moeder van het gezin met één van haar zoons was, niet meer bereiken. De ruimte stond vol rook. "We stonden er twee meter vandaan, maar we konden niet verder", vertelt de man dinsdagochtend zichtbaar ontdaan. "Ik hoorde gebonk en daarna niks meer."

Slachtofferhulp informeerde de buren die te hulp waren geschoten laat op de avond dat het jongetje dat op straat gereanimeerd werd, het niet had overleefd. Hoe het met zijn moeder gaat, is onbekend. De politie doet dinsdagochtend nog geen mededelingen over de leeftijd van het overleden slachtoffer en over de toestand van de vrouw.

De politie gaf maandagavond aan dat de brand vermoedelijk op zolder was ontstaan. Volgens buurtbewoners woonde het gezin nog maar een paar weken in het huis aan de Bieslookweg.

'Vooral rook'
Dinsdagochtend is vanaf de straat niet veel van de brand te zien. En dat verbaast omwonenden ook. "Het is vooral rook geweest en geen echte vlammen", zegt een bewoner van de straat. De politie bewaakt het huis.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat de betrokken hulpverleners gebruik kunnen maken van nazorg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!