Video

Glazenwasser Dave haalt met zijn hoogwerker bewoners uit brandend verzorgingshuis

9 april 2020 om 14:54 • Aangepast 16 april 2020 om 17:24
nl
Glazenwasser Dave Verschuren was donderdagmiddag net klaar met werken bij winkelcentrum Heyhoef in Tilburg toen er plotseling brand uitbrak bij verzorgingshuis Reyshoeve. Daar bracht hij met zijn hoogwerker zeker tien bewoners in veiligheid. "Ik ben blij dat ik in de buurt was."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Dave begon zijn werkdag met een klus bij het winkelcentrum. Hij was daar net klaar met werken toen hij opeens rookpluimen in de verte zag. "Dus ik dacht, laten we eens gaan kijken. Toen ik er was, kwam een agent aangefietst die direct riep dat ik mee moest komen."

'Ik kreeg een knuffel van ze'
Omdat veel bewoners van de Reyshoeve slecht ter been zijn, moesten ze met een hoogwerker uit het gebouw worden gehaald. "Ik heb zeker tien mensen van hun balkon gehaald. Ik heb geprobeerd ze gerust te stellen. Ouderen vielen mij in de armen en ik kreeg een knuffel van ze."

De brand is onder controle. (Foto: Toby de Kort / SQ Vision)
De brand is onder controle. (Foto: Toby de Kort / SQ Vision)

Dave is nog altijd geschrokken als hij zijn verhaal aan een verslaggever van Omroep Brabant vertelt. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik hoorde dat er een explosie zou zijn geweest, maar dat weet ik niet zeker. Maar ik ben heel blij dat ik iets kon doen."

Drie gewonden
Bij de brand raakten drie bewoners gewond. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Vijftien mensen hadden rook ingeademd.

Het is niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan. Dat wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.