Video

Buschauffeurs nemen met een laatste applaus afscheid van collega Toon die overleed aan corona

10 april 2020 om 16:00 • Aangepast 20 april 2020 om 10:29
nl
Laatste groet. Dat stond op de voorkant van vijf bussen van Arriva die vrijdag meereden in de begrafenisstoet voor Toon Verstegen (56). Toon overleed vorige week vrijdag aan de gevolgen van corona. Hij lag op de intensive care in het UMCG in Groningen. Door de coronamaatregelen kunnen de chauffeurs niet bij de uitvaartdienst zelf zijn. Door Toon te begeleiden van zijn woonplaats Valkenswaard naar het crematorium in Veldhoven willen ze hem de laatste eer bewijzen.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Zo'n dertig chauffeurs in vijf bussen, allemaal houden ze anderhalve meter afstand van elkaar. Ze rijden achter de rouwauto aan om Toon naar zijn laatste rustplaats te brengen. "Het is heel moeilijk zo", vertelt een van de chauffeurs. "Je kan eigenlijk niet op een waardige manier afscheid nemen van een zeer geliefde collega."

"Toon was een man vol humor", vertellen de chauffeurs op de parkeerplaats van het uitvaartcentrum in Veldhoven. "Hij was gelaten, rustig en hij nam alles met een korreltje zout. Hij had ideeën in zijn hart. Hij was heel begaan en heel betrokken."

Normaal zouden de chauffeurs bij de uitvaartdienst zijn. "Daar vormen we dan een erehaag", zegt de buschauffeur. Nu was die erehaag op de parkeerplaats. Met een laatste applaus namen ze afscheid van hun collega Toon. "We missen hem heel erg."

De laatste groet voor Toon
De laatste groet voor Toon

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.