'De tank moeten we verplaatsen', Oorlogsmuseum wordt anderhalvemeter-proof

13 april 2020 om 09:00 • Aangepast 20 april 2020 om 10:31
nl
Het Oorlogsmuseum in Overloon gaat er alles aan doen om 'anderhalvemeter-proof' te zijn zodat het open kan als de coronamaatregelen versoepeld worden. "We hebben gelukkig veel ruimte en brede gangen", zegt directeur Erik van den Dungen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De fietsbrug dwars door het museum is drie meter. "Toen we dat beseften hadden we hier wel een geluksmomentje", vertelt de museumdirecteur. "We gaan volgende week beginnen met het wegslepen van wat grote wagens. Zo moet de Russissche T55 tank weg, anders lopen de mensen te dicht bij elkaar."

Hele lijst
Er zullen nog meer voertuigen verplaatst moeten worden. "We hebben een hele lijst gemaakt en daar gaan we zo snel mogelijk mee aan de slag. Ik verwacht dat musea pas op 1 juni de deuren weer mogen openen. Dat gaan we halen."

Ruimte voor de bezoekers en de anderhalve meter maatregel. (Foto: Jacques Hendrix)
Ruimte voor de bezoekers en de anderhalve meter maatregel. (Foto: Jacques Hendrix)

Iedere dag dat een museum gesloten blijft, doet een beroep op de financiële reserves. "We redden het nog wel, maar de bodem komt steeds dichterbij. Ik vrees dat kleine musea in monumentale panden voor een onmogelijke opgave staan om doorgangen van anderhalve meter te creëren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.