Agressieve man mishandelt boa, twee omstanders schieten te hulp

11 april 2020 om 20:33 • Aangepast 18 april 2020 om 22:26
nl
Een agressieve man heeft zaterdagavond rond halfacht een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) mishandeld bij een bushalte aan de Heuvelring in Tilburg. De boa was opgeroepen om te bemiddelen bij een conflict tussen een buschauffeur en de agressieve man. Twee omstanders schoten de boa te hulp. Ook keerde de man zich tegen de opgeroepen politie.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De agressieve man was dronken. Hij stond erom bekend dat hij klanten van de busmaatschappij lastig viel en problemen veroorzaakte. Toen hij in bus 7 wilde stappen, wilde de chauffeur en de boa hem dan ook tegenhouden.

Nadat een vrouw wel in mocht stappen, schreeuwde hij dat hij er ook in wilde. Hij sloeg de boa twee keer in zijn gezicht.

De man is door politieagenten aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De boa hield een pijnlijk gezicht over aan de mishandeling en doet aangifte. Van de twee omstanders is een verklaring opgenomen.

Verzet tegen politie
Bij de rit naar het politiebureau werd de man enorm agressief, zo meldt agent Koen Simmers op Twitter. "Ik vervoerde verdachte met politiebus. Hij werd enorm agressief. Begon te schoppen, slaan, spugen, ging ons vermoorden. Aangekomen op het cellencomplex keerde hij zich met veel verzet tegen insluiting."

De man stelde ook dat hij het coronavirus had. Simmers twittert: "Idioot gedrag tegen hulpverleners in een moeilijke tijd. Toch nog opvallend druk op sommige plekken, ook mensen die kijken naar een aanhouding. #blijfthuis".

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!