Video

File voor Auberge du Bonheur in Tilburg: 1700 luxe paasontbijtjes uitgeserveerd

12 april 2020 om 11:55 • Aangepast 19 april 2020 om 10:54
nl
Er stond zondagmorgen een file voor restaurant Auberge du Bonheur in Tilburg. Aanleiding was de drive-through op de Bredaseweg. Daar konden paasontbijtjes opgehaald worden. "We rekenden op 400 mensen, het werden er zo'n 1700", vertelt directeur Tim Wijdemans.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Traditioneel organiseert Auberge du Bonheur tijdens de paasdagen paasbrunches, maar vanwege de coronacrisis is dit nu niet mogelijk. "Maar we wilden toch iets organiseren en zo zijn we op het idee van deze drive-through gekomen."

Veel volwassenen geven het paasontbijt cadeau aan ouders of buren en bedrijven aan hun medewerkers. Een opsteker in deze lastige periode, zo legt Wijdemans uit. Klanten konden via een bestellijst precies aangeven wat voor paasontbijt ze wilden hebben.

Het team van Auberge du Bonheur was om half zes 's ochtends begonnen met de voorbereidingen en vanaf half acht konden de ontbijtjes opgehaald worden. Rond tien uur was er een rij auto's ontstaan tot ver op de Warande.

Energie
"Dit geeft zoveel energie in deze toch wel moeilijke tijd", vertelt Wijdemans. Hard werken is het wel, want de auto's blijven komen. Zondagmorgen ruim vierhonderd en maandagochtend volgen er nog eens 140. "Dit is vooral heel leuk en geeft onze mensen een goed gevoel, maar de werkelijkheid is dat deze drive-through natuurlijk nooit het verlies compenseert dat we nu draaien."

Dat beseffen ook de mensen die bij Auberge du Bonheur hun paasontbijtje komen afhalen. "Dit is niet alleen een heel leuk idee en makkelijk voor mijzelf, maar ook een goede manier om een lokale ondernemer te ondersteunen", vertelt een man in wiens auto twee dozen worden ingeladen.

Dat gevoel leeft bij nagenoeg iedereen: dit is een mooie manier om Auberge du Bonheur door de coronacrisis te helpen. "Bij deze groep mensen zitten ook veel vaste klanten van ons die normaal gesproken nu in het restaurant hadden gezeten", vertelt de directeur. Dit blijkt ook wel uit de grote hoeveelheid automobilisten die het personeel bij voor- en achternaam kent.

Luxueus
Een paasontbijt kost net geen twintig euro voor een volwassene en net geen tientje voor een kind. Maar daar krijg je dan ook wel iets voor, want de pakketjes bevatten heel wat meer dan de standaard croissants en lekkere broodjes. Een kleine selectie van wat Auberge du Bonheur in het pakket stopt:

Een vegetarische steak tartaar met tomaat en truffel mayonaise. Er is huisgemaakte leverpaté met truffel en zoete uien compote. Ook wordt er een mini quiche bij gedaan met Hollandse asperge. ham en kervel. Verder een asperge soep met hoender en dille en uiteraard mag ook huisgerookte zalm met honing-mosterd saus niet ontbreken.

Militaire operatie
Het uitdelen van de pakketjes lijkt een militaire operatie. De auto's worden opgevangen op de parkeerplaats en de bestuurders geven daar hun bestelnummer door. Dat wordt vervolgens op de voorruit geschreven Vervolgens rijden ze door naar het uitgiftepunt, zodat er tijd is de bestelling te verzorgen.

Een paashaas deelde chocolade eitjes uit (foto: Collin Beijk)
Een paashaas deelde chocolade eitjes uit (foto: Collin Beijk)

Klanten komen bij het uitgiftepunt eerst een paashaas tegen die hen trakteert op chocolade eitjes. Bij de volgende stop wordt de kofferbak opengedaan waarna bij het volgende station het paasontbijt in de auto wordt gezet. Bij de laatste stop wordt de vooruit gewassen zodat het bestelnummer verdwijnt.

Heel soms wordt nog wel eens een verkeerde bestelling meegegeven, maar iedereen staat met een lach op het gezicht te wachten op zijn of haar bestelling. Ook al is het op gepaste afstand, het is gezellig bij de drive-through. "Dit is zo'n succes!", vertelt Wijdemans. "Heel misschien moeten we dit volgend jaar weer zo doen. Al gaat mijn voorkeur wel uit naar een vol restaurant, hoor."

Mensen zijn blij met hun verzorgde paasontbijt (foto: Collin Beijk).
Mensen zijn blij met hun verzorgde paasontbijt (foto: Collin Beijk).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.