Man die woning Breda ramde, had tank met twee liter lachgas in auto

12 april 2020 om 11:12 • Aangepast 19 april 2020 om 12:44
nl
De man die zondagochtend vroeg een woning aan de Bredase Fellenoordstraat binnenreed, reed te hard. Dat vermoedt de politie na haar eerste onderzoek. Tussen de beide voorstoelen stond een tank met twee liter lachgas. Bij de versnellingspook lag een kapotte zwarte ballon.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het gaat om een 29-jarige man uit Breda. Hij raakte de voorgevels van twee woningen. Daarbij raakten van één pand de voordeur en de ruit daarnaast met het houten kozijn zwaar beschadigd. Van beide huizen lijken enkele muurstenen naar binnen te zijn gedrukt.

De bestuurder, werd door omstanders uit de auto geholpen. Hij is met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn schouder was uit de kom en hij zou een elleboog gebroken hebben.

Geen gordel
De man droeg waarschijnlijk zijn gordel niet. De autogordel zat vastgeklikt zodat deze achter de rug gedragen kan worden.

Lachgas
Tussen de beide voorstoelen stond een tank met twee liter lachgas. Bij de versnellingspook lag een kapotte zwarte ballon. Een blaasproef wees uit dat de bestuurder niet onder invloed was van alcohol.

Vermoedelijk heeft de bestuurder door te hoge snelheid de bocht niet kunnen maken waarna hij tegen de voorgevels van de woningen is gebotst. Hij wordt dan ook verdacht van gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.