Video

Mjammie: wasberen, witwanggibbons en rode panda's smikkelen van paaseieren

12 april 2020 om 12:17 • Aangepast 19 april 2020 om 12:14
nl
Mjammie, dat is lekker. Het is Pasen en dus worden ook de dieren van Beekse Bergen in Hilvarenbeek en Dierenrijk in Mierlo extra verwend. De paashaas kwam zondag langs bij verschillende inwoners van het park.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Ringstaartmaki's, kraagberen, wasberen, Aziatische kleinklauwotters, rode vari's, witwanggibbons en rode panda's zijn gek op kippeneieren. De verzorgers hadden daarom overal in de verblijven van deze dieren in Dierenrijk mooi geschilderde eieren verstopt.

Eerst snuffelden ze voorzichtig aan de gek gekleurde ovale objecten, maar al snel wisten de dieren er wel raad mee.

Wachten op privacy instellingen...

Eieren van papier-maché
De dieren van safaripark Beekse Bergen kregen veertig van eieren van papier-maché voorgeschoteld, waarin lekkernijen verstopt zaten. Voor de gorilla's en chimpansees zaten er wortels en kippeneieren in en de stokstaartjes en penseelzwijnen werden verrast met brokjes en meelwormen. De hyena's en tijgers vonden vlees in de kleurrijke eieren.

"De eieren waren gemaakt door een medewerker van de organisatie Animals to Fly", laat een woordvoerster van het safaripark weten. "Deze medewerker begeleidt normaal dieren op hun transport vanaf Schiphol, maar ze zit door de coronacrisis nu thuis. Zij wilde op deze manier iets extra's doen voor de dieren in Beekse Bergen. "

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.