'Blijf thuis en pak er een biertje op': familie Guus Konings past erehaag aan na massale interesse

12 april 2020 om 20:12 • Aangepast 20 april 2020 om 13:20
nl
De geplande erehaag voor coronaslachtoffer Guus Konings (29) uit Beek en Donk is door zijn familie aangepast. Noodgedwongen, want de oproep om de 29-jarige man een laatste eer te bewijzen werd op Facebook binnen enkele uren duizenden keren gedeeld. “Daarom zijn wij genoodzaakt om jullie allen te vragen *THUIS TE BLIJVEN*”, schrijft de familie op social media.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Wij als familie zijn jullie allemaal enorm dankbaar voor het massaal delen van het bericht en hoe jullie op je eigen manier aan Guus de laatste groet willen geven! Maar: veiligheid staat bij ons voorop aangezien wij het levende voorbeeld zijn van de gevolgen van corona.

Daarom zijn wij genoodzaakt om jullie allen te vragen je aan de richtlijnen van het RIVM te houden en dus: *THUIS TE BLIJVEN*”, aldus de familie van Guus.

'Wij zouden het zeer op prijs stellen'
De familie van het slachtoffer zal zelf een selectie maken van mensen die de erehaag zullen vormen. “Dit zijn mensen die wij zelf gaan benaderen en daarvoor een persoonlijke uitnodiging krijgen. Wij zouden het zeer op prijs stellen als iedereen hier gehoor aan geeft en thuis op je eigen manier afscheid neemt! Guus zou zeggen: Pak er maar een biertje op! Laten we dat dan doen!”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.