Meteen boetes in Tilburg wanneer je je niet aan coronaregels houdt, politie waarschuwt niet meer - Omroep Brabant

Meteen boetes in Tilburg wanneer je je niet aan coronaregels houdt, politie waarschuwt niet meer

13 april 2020 om 14:11 • Aangepast 21 april 2020 om 09:24
nl
Wanneer je je in Tilburg niet aan de coronaregels houdt, krijg je meteen een bekeuring. Er wordt niet meer eerst gewaarschuwd. Dit laat het politieteam Tilburg centrum maandag weten. Mensen die daarna nog steeds niet voldoen aan een bevel of vordering worden aangehouden en ingesloten in het cellencomplex, zo luidt de waarschuwing.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

"Gelukkig blijft het overgrote deel van de Tilburgers thuis, maar helaas zien wij echt nog veel te veel mensen bij elkaar samenscholen (op straat)", schrijft de politie in een bericht op Facebook. "Samen met de BOA's van de gemeente Tilburg waarschuwen wij net als politieteam Groene Beemden niet meer op de locaties waar wij veel meldingen krijgen en mensen zien samenscholen."

Wachten op privacy instellingen...

'Beleid niet gewijzigd'
Een woordvoerder van de gemeente Tilburg laat maandag weten dat het beleid in Tilburg wat betreft handhaving van de coronaregels niet is veranderd. "Op plekken waar we blijven constateren dat met name jongeren steeds weer samen komen, pakken we meer door", legt hij uit. Voorbeelden van deze plekken zijn het Reeshofpark, de Piushaven en het Pater van den Elsenplein.

De gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk waren al eerder gestopt met waarschuwen wanneer iemand zich niet aan de regels houdt.

Lees alles over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.