Video

Dierenpark De Oliemeulen kan even opgelucht ademhalen: 35.000 euro ingezameld

14 april 2020 om 12:38 • Aangepast 23 april 2020 om 11:58
nl
35.000 euro had dierenpark De Oliemeulen nodig om twee maanden het hoofd boven water te kunnen houden nu door de coronacrisis de inkomsten zijn weggevallen. En dat geld is er nu, razendsnel bijeengebracht via een crowdfundingactie. Tot grote vreugde van de dierenverzorgers die met veel liefde zorgen voor de honderden dieren in het park. Al hopen ze wel dat de portemonnees niet dichtgaan nu.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Stond de teller dinsdagochtend nog op 33.000 euro, rond het middaguur was de 35.000 euro bereikt. Het is tekenend voor het doorslaande succes van de crowdfundingactie. Verzorgster Bastiënne Meulenbroek kan amper geloven dat zoveel geld werd verzameld, in zo'n korte tijd: "Er is nog geen woord verzonnen voor hoe dit voelt."

Ze vervolgt: "Als ik tijd heb, scroll ik even door de reacties op de crowdfundingsite. Al die lieve berichten, iemand die anoniem 500 euro doneert, daar word ik helemaal warm van. Het liefste zou ik iedereen persoonlijk willen bedanken."

'Blijf geven'
Maar omdat niemand weet hoe de coronacrisis zich ontwikkelt en hoe lang alle beperkende maatregelen nog gelden, hoopt Bastiënne dat mensen blijven geven. Want zolang de coranamaatregelen gelden komt er geen entreegeld binnen. En ondertussen moeten de 750 bewoners van het park, waaronder reptielen, roofvogels en ringstaartmaki Plukje, wel te eten krijgen en verzorgd worden. "En wat als de twee maanden voorbij zijn?"

In totaal brachten 1961 mensen samen 35.220 euro bij elkaar. Soms gingen die giften gepaard met een persoonlijk bericht. Zo gaf iemand 100 euro en schreef op de crowdfundingsite: "Ik ben een aantal keren geweest met neefjes en kleinkind. Was een geweldige ervaring voor de kinderen en dat maakte mij blij."

Iemand anders toverde 50 euro uit de virtuele portemonnee en schreef: "Ik zou nog met twee dochters van mijn beste vriendin een keer naar De Oliemeulen gaan. Ik zou het heel erg vinden als dat niet meer gaat. Daarom een kleine financiële bijdrage in de hoop dat ze kunnen blijven bestaan."

En weer een ander schoof 25 euro en vermeldde daarbij: "Wij gaan ervan uit dat De Oliemeulen, met hulp van dierenliefhebbers, kan blijven bestaan!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.