Moordenaars Soufian voortvluchtig, Opsporing Verzocht toont foto's, namen en signalementen - Omroep Brabant

Moordenaars Soufian voortvluchtig, Opsporing Verzocht toont foto's, namen en signalementen

14 april 2020 om 17:25 • Aangepast 21 april 2020 om 20:34
Bij hun vlucht raakten de twee verdachten zwaargewond (foto: Perry Roovers / SQ Vision Mediaprodukties).
Bij hun vlucht raakten de twee verdachten zwaargewond (foto: Perry Roovers / SQ Vision Mediaprodukties).
Opsporing Verzocht laat dinsdagavond foto's, volledige namen en signalementen zien van de twee mannen die vorige week twintig jaar cel kregen voor de moord op hun vriend Soufian in Breda. Ze hebben hem door het hoofd geschoten terwijl hij lag te slapen. De mannen hebben zich na de uitspraak van de rechtbank in Breda nog steeds niet gemeld voor het uitzitten van de straf.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De twee mochten de afloop van het proces in vrijheid afwachten, maar ze hadden zich wel voor de uitspraak moeten melden. De daders zijn de 29-jarige Anel B. en de 28-jarige Azedine A. Zij beschoten Soufian januari 2018 toen hij lag te slapen in zijn flatwoning.

'Kille en geplande liquidatie'
Het tweetal werd twintig jaar opgelegd wegens het medeplegen van moord. De voorzitter van de rechtbank sprak van een 'kille en geplande liquidatie'. Het precieze motief voor de moord blijft volgens de rechtbank onduidelijk.

Het slachtoffer werd op de ochtend van 18 januari 2018 dood gevonden in zijn flatwoning aan de Roeselarestraat in Breda. Hij was met een revolver én een pistool door zijn hoofd geschoten. Anel B. en Azedine A. kwamen al snel als verdachten in beeld. Toen de politie hen op het spoor kwam, sprongen ze bij vanaf het flatgebouw naar beneden en raakten ze zwaargewond.

Opsporing Verzocht is dinsdag vanaf 20.30 uur te zien op NPO1.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...