Fikse boete dreigt voor café-restaurant Drimmelen als er weer veel klanten op terras staan

14 april 2020 om 21:42 • Aangepast 11 augustus 2021 om 15:20
nl
De coronacrisis kan een café-restaurant in gemeente Drimmelen op een extra schadepost van 10.000 euro komen te staan. De eigenaar moet deze boete betalen wanneer opnieuw wordt geconstateerd dat er klanten op het terras worden toegelaten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Afgelopen weekend werd hem dit te verstaan gegeven. Dat gebeurde nadat er op zijn terras tien klanten waren geteld en dat is tegen alle coronamaatregelen.

Intensief toezicht
De gemeente Drimmelen heeft de afgelopen paasdagen intensief toegezien op het naleven van al deze regels. Steeds werd in koppels van twee, eventueel aangevuld met een boa, gecontroleerd of bijvoorbeeld horecazaken of sportvelden dicht waren en of er voldoende afstand werd gehouden. Bij enkele bedrijven was dat niet het geval.

Tientallen keren bleef het bij een waarschuwing. Zestien mensen kregen een boete, onder meer wegens samenscholing. Dat was vooral het geval in de Biesbosch. De gemeente kreeg bij de controles in dit natuurgebied hulp van (wijk)agenten en toezichthouders van de provincie, Staatsbosbeheer en het ministerie van Defensie.

Een week geleden was het al druk in het deel van de Biesbosch dat ligt in buurgemeente Altena. Niet alleen op het water, ook op de polderwegen was het toen dringen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.