390 euro boete na coronaconcert voor gehandicapte Kyano in no time opgehaald via crowdfunding

15 april 2020 om 08:39 • Aangepast 22 april 2020 om 10:24
nl
De 390 euro boete die vader William zaterdag kreeg opgelegd omdat hij een coronaconcert had 'georganiseerd' voor zijn gehandicapte zoon Kyano (10) is in no time ingezameld met een crowdfundingactie. De boete voor de Tilburger leidde tot talloze boze reacties, die onder meer bij Omroep Brabant binnenkwamen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Zanger Danny Swinkels, die de zwaar gehandicapte jongen zaterdag muzikaal in het zonnetje zette, begon samen met zijn vriendin Chrisje van Gestel de inzamelingsactie. “Middels deze inzamelingsactie willen wij ervoor zorgen dat we samen de 390 euro boete betalen die onterecht is opgelegd aan de ouders van Kyano van Beurden, nadat hij een enorm liefdevol concert heeft gekregen van Danny Swinkels”, staat er op de website.

“Ik was sprakeloos en dacht meteen: wat is dit nou?”, blikt Danny terug op de nasleep van zijn concert voor de 10-jarige Kyano. ”Je wilt het goed doen en dan eindigt het in een drama. Ik heb het idee dat mensen soms geen hart hebben. Dit was voor het goede doel en we deden het voor dat mannetje.”

Inzameling
Het geld dat via de inzamelingsactie binnenkomt, gaat rechtstreeks naar Kyano. Met de rest van de opbrengst hoopt Danny een concert te organiseren voor de gehandicaptenzorg. Woensdagmorgen was er al meer dan 500 euro opgehaald.

Bij Omroep Brabant meldden zich veel mensen die boos waren over de boete. Mensen boden spontaan aan om de boete te betalen: "Als je zo'n knul met wat muziek een plezier doet en alles volgens de regels, dan betalen wij die boete wel." Ook iemand die zei dat hij jurist was, bood aan dat hij de boete wilde aanvechten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.