Man die agent bespuugde in Oosterhout moet acht weken de cel in

15 april 2020 om 15:20 • Aangepast 23 april 2020 om 14:08
nl
De agressieve man die maandag een agent in zijn gezicht spuugde in Oosterhout, moet hiervoor zes weken de cel in. Ook moet hij een schadevergoeding van 500 euro betalen aan de agent. Omdat hij in de fout ging in de proeftijd van een vorige veroordeling, moet hij daarom alsnog de twee weken celstraf uitzitten die hij toen voorwaardelijk kreeg opgelegd.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De man bespuugde de agent niet alleen, hij zei ook dat hij corona had. Verder weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. De inwoner van Oosterhout ging afgelopen maandag door het lint in zijn eigen huis. Daar kwam de politie op af. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De rechtbank tilde er zwaar aan dat de politie door zijn toedoen haar werk niet kon doen.

Proeftijd
De man zat nog in de proeftijd van een vorige veroordeling voor diefstal. Hij moet daarom alsnog de twee weken celstraf uitzitten die hij toen voorwaardelijk kreeg opgelegd. In totaal verdwijnt hij nu dus voor acht weken achter de tralies.

Er was tien weken onvoorwaardelijk geëist plus de twee weken die hem boven het hoofd hingen. Ook de schadevergoeding had wat het Openbaar Ministerie betreft hoger moeten uitvallen (600 euro).

Voor zijn nieuwe straf krijgt de man als stok achter de deur opnieuw een voorwaardelijke celstraf van twee weken, die hij moet uitzitten als hij weer in de fout gaat.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.