Etten-Leur neemt afscheid van slachtoffers gezinsdrama: 'Wat zeg je tegen een buurt die rouwt?' - Omroep Brabant
Video

Etten-Leur neemt afscheid van slachtoffers gezinsdrama: 'Wat zeg je tegen een buurt die rouwt?'

18 april 2020 om 00:08 • Aangepast 25 april 2020 om 22:32
nl
Familieleden, vrienden, buurtbewoners en klasgenoten hebben vrijdagavond afscheid genomen van de vier leden van één familie die om het leven zijjn gekomen bij het gezinsdrama in Etten-Leur.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Twee kinderen (2 en 6), hun moeder en oma werden 28 maart dood gevonden in hun huis aan de Dasseburcht. Enkele dagen later werd de vader van de kinderen als verdachte aangehouden. Hij zit voorlopig vast.

Vanwege het coronavirus kon er geen fysiek afscheid worden georganiseerd, dus werd een online bijeenkomst gehouden, waar ongeveer vijfhonderd mensen naar keken.

Bloemenzee
Slechts een klein groepje betrokkenen mocht op de herdenkingsplek op het plein bij de woning aan de Dasseburcht aanwezig zijn. Op straat waren kaarsen in een cirkel geplaatst. Ook was er een bloemenzee te zien en hingen er foto's van de slachtoffers op een bord, met de tekst 'Waarom?' en 'Rust zacht'.

Vrienden staken voor elk levensjaar van de slachtoffers kaarsjes aan, samen 105 kaarsjes. Met muziek en foto's werd het gezin herdacht en brieven van vrienden en familie uit Turkije werden voorgelezen. Op de bomen rond het plein hingen harten met daarop een boodschap van iedereen die vooraf wat had ingestuurd. De harten werden aan het einde van de bijeenkomst verzameld en aangeboden aan de nabestaanden.

"Plots werden vier lieve mensen bij ons weggehaald. Wanhopig speurend naar het waarom bleven wij achter. Hoe kon dit gebeuren zonder signalen vooraf", zo werd de bijeenkomst geopend.

'Woorden schieten tekort'
Miranda de Vries, burgemeester van de gemeente Etten-Leur, hield een speech: "Er zijn tijden in het leven van een burgemeester dat elk woord te kort lijkt te schieten, om uitdrukking te geven aan je gevoel. Want wat kun je zeggen tegen families, vrienden en kennissen die zo abrupt hun dierbaren zijn verloren? Wat zeg je tegen een buurt die rouwt? Weet dat jullie niet alleen zijn", zei ze tegen de nabestaanden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.