Brandweer krijgt natuurbrand Deurnese Peel niet onder controle, vuur over groter gebied verspreid - Omroep Brabant
Video

Brandweer krijgt natuurbrand Deurnese Peel niet onder controle, vuur over groter gebied verspreid

21 april 2020 om 06:54 • Aangepast 28 april 2020 om 10:04
nl
Tientallen brandweerlieden zijn de hele nacht bezig geweest om de grote natuurbrand in het natuurgebied de Deurnese Peel onder controle te krijgen. Het vuur is minder hevig, maar het brandt volgens een woordvoerder op veel meer plaatsen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Maandag brandde het in een gebied van 500 bij 800 meter, zo’n 80 voetbalvelden. Dat gebied is volgens woordvoerder Thijs Verheul van de brandweer veel groter geworden.

“We hebben vannacht van alles geprobeerd om het vuur te stoppen, maar dat is erg moeilijk in dit veengebied”, aldus Verheul. “We hebben zelfs stukken van het gebied zelf aangestoken om zo het vuur te stoppen, maar dat is niet gelukt. We krijgen het vuur niet de kant op die we wilden.”

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision

Brandweerwagens kunnen niet in het veengebied komen, daarom moet alle bluswerk met de hand gebeuren. Een speciaal handcrewteam van de brandweer in Overijssel was de hele nacht in het peelgebied bij Helenaveen om de bosbrand te blussen. Zij gaan te voet het gebied in met waterzakken en vuurzwepen om het vuur te blussen.

De brandweer heeft alle hoop gevestigd op de blushelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen, die maandag ook al werden ingezet. Die kunnen vanaf half negen weer helpen met blussen, zo is de verwachting.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.