Brand in natuurgebied bij Moergestel: 'Het vuur is eraf' - Omroep Brabant
Video

Brand in natuurgebied bij Moergestel: 'Het vuur is eraf'

21 april 2020 om 17:00 • Aangepast 28 april 2020 om 16:54
nl
Er woedt een brand in de bossen tussen Tilburg en Moergestel, op de Kerkeindse Heide. De brandweer is met veel materieel uitgerukt. Er is een NL-Alert uitgestuurd naar mensen in de omgeving van de brand. Even voor half acht was er goed nieuws: "Het vuur is eraf", zegt de Veiligheidsregio.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De brandweer zal nog lange tijd aanwezig blijven om na te blussen, de brand te controleren en nat te houden.

De rook van de brand trekt met name over Tilburg Zuid en Goirle. Het vuur heeft ook een hoogspanningsmast bereikt. Netbeheerder Tennet heeft daarom daar de stroom eraf gehaald en een zogenaamde bypass gemaakt. Niemand is dus zonder stroom komen te zitten, meldt de Veiligheidsregio.

Er zijn extra blusvoertuigen en manschappen ingezet om de brand in het natuurgebied te bestrijden. Een natuurbrand kan snel uitbreiden en onvoorspelbaar en onbeheersbaar worden, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Inmiddels zijn brandweerwagens van dertien verschillende posten naar het brandende gebied toe gestuurd.

Daarnaast is het in een natuurgebied moeilijk om aan bluswater te komen, daarom zijn er extra waterwagens naar het bos bij Moergestel gestuurd. Ook komt er hulp uit België, laat de Veiligheidsregio op Twitter weten.

Wachten op privacy instellingen...

De melding van de brand kwam rond kwart over drie binnen bij de brandweer. Iemand die het vuur zag heeft 112 gebeld. Hoe groot de oppervlakte van het brandend gebied nu ongeveer is, kon de woordvoerder nu nog niet zeggen. De brand woedt vlakbij het trappistenklooster Abdij Koninghoeven. Een groot historisch complex.

Een politiehelikopter hangt boven het gebied, om in te kunnen schatten hoe groot de oppervlakte van de brand ongeveer is en wat de rookontwikkeling doet.

Wachten op privacy instellingen...

De rook van de brand is in de omgeving goed te zien. De rook trekt met name over delen van Tilburg en Goirle.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.