'Zeer ingrijpend en moeilijk voor de Tilburgers', reageert burgemeester nu kermis niet doorgaat

21 april om 20:21 • Aangepast 28 april om 19:44
Burgemeester Theo Weterings van Tilburg
Burgemeester Theo Weterings van Tilburg
"Zeer ingrijpend voor de kermisexploitanten én de horeca en moeilijk voor de Tilburgers." Zo noemt burgemeester Theo Weterings van Tilburg het feit dat er dit jaar geen kermis in zijn stad zal plaatsvinden. Dit nu premier Rutte op de persconferentie over de coronamaatregelen bekend heeft gemaakt dat alle evenementen tot zeker 1 september geen doorgang zullen vinden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Ook concludeert Weterings dat voetbalclub Willem II uit Tilburg door deze beslissing van het kabinet op een vijfde plek in de Eredivisie is geëindigd. "Daar kunnen we trots op zijn", zei hij in een extra uitzending van Omroep Brabant Nieuws, aansluitend op de persconferentie. "Als er ruimte is in het Europees voetbal dan verdienen ze dat."

Solidariteit
Op de vraag aan Weterings hoe lang we de maatregelen wat betreft 'social distancing' met zijn allen nog kunnen volhouden, antwoordde hij met de woorden van premier Rutte in de persconferentie: 'De vrijheid van de één mag niet ten koste gaan van de ander'. De burgemeester van Tilburg, tevens voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vindt het dan ook een kwestie van 'solidariteit die we van iedereen kunnen en moeten vragen'.

De druk op zorg en ziekenhuizen is volgens hem nog altijd hoog. Het virus niet te veel ruimte geven door nog altijd anderhalve meter afstand te houden van elkaar, blijft wat hem betreft dan ook zonder meer noodzakelijk.

Kijk hier heel het gesprek met burgemeester Theo Weterings in de extra uitzending van Omroep Brabant Nieuws terug:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...