Het wordt weer drukker op de weg: bijna kwart meer verkeer dan aan het begin van de coronacrisis

22 april 2020 om 13:59 • Aangepast 30 april 2020 om 10:06
nl
Het lijkt er op dat meer Brabanders er voor kiezen toch naar hun werk te gaan in plaats van thuis te werken. De drukte op de Brabantse wegen neemt namelijk weer toe, vooral tijdens de spits. Vergeleken met het begin van de coronacrisis rijden er bijna een kwart meer auto's op de snelwegen. Dat blijkt uit een steekproef van Omroep Brabant.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

We keken naar vier drukke snelwegen in onze provincie. Via de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) vergeleken we de periode toen de coronamaatregelen net van kracht waren, met de huidige situatie.

Vier drukke snelwegen
Op de A16 richting Breda is de toename het grootst, daar reed dinsdag 28 procent meer verkeer over dan op dinsdag 24 maart, toen de coronamaatregelen net twee weken van kracht waren.

Ook op de A58 is het weer drukker. Passeerden daar op 24 maart 23383 (vracht)auto's, afgelopen dinsdag waren dat er 28804, een stijging van 23 procent. Andere drukke punten laten eenzelfde beeld zien: het verkeer op de A50 van Eindhoven naar Oss nam toe met 19 procent, op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven is een stijging van 20 procent te zien.

Onderstaande grafiek toont het verkeer op de 4 wegen voor de crisis, aan het begin van de crisis en nu:

Wachten op privacy instellingen...

Vergeleken met normaal
De drukste momenten zijn op al deze wegen tijdens de ochtend- of avondspits. Zowel aan het begin van de crisis als deze week is dat tussen zeven en acht uur 's ochtends en tussen vier en vijf uur 's middags.

Vergeleken met de situatie voor de coronacrisis is het verkeer op de genoemde wegen met zo'n 29 procent afgenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.