Video

Dementerende ouderen die vanwege natuurbrand geëvacueerd werden, mogen terug naar huis

23 april 2020 om 20:42 • Aangepast 30 april 2020 om 20:44
nl
De bewoners van woonzorgcentrum Wellenshof in Liessel mogen waarschijnlijk vrijdag terug naar hun vertrouwde omgeving. De vierentwintig veelal dementerende bewoners werden maandagavond geëvacueerd vanwege de grote brand in natuurgebied de Deurnese Peel. Bij tien van de bewoners was ook nog een (verdenking van) coronabesmetting.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Dat maakte de evacuatie tot een ingrijpende gebeurtenis en een behoorlijke uitdaging, zowel voor de bewoners als de zorgmedewerkers. Maar de evacuatie is volgens de zorginstelling rustig verlopen. De bewoners zijn de afgelopen dagen opgevangen bij een zorgorganisatie van Stichting Land van Horne in Weert.

Terug naar huis
Nadat donderdagmiddag het sein brandmeester werd gegeven over de grote brand in de Deurnese Peel, kwam ook het bericht dat de bewoners van Wellenshof weer terug mogen naar huis. Vrijdag gaat dat dus gebeuren, voor de bewoners met een coronabesmetting is speciaal zogenoemd covid-vervoer geregeld. Dat zijn nu nog vier mensen, zes anderen zijn inmiddels genezen verklaard. Voor de gezonde bewoners regelt de Veiligheidsregio vervoer.

Als alles goed gaat, zijn de bewoners aan het eind van de middag weer terug in Liessel. De zorginstelling vraagt familie en naasten om niet meteen langs te komen: ze wil de terugkeer naar vertrouwd terrein zo rustig mogelijk houden voor haar bewoners. In de loop van de avond kan er wel weer contact worden opgenomen.

Bekijk de video van de evacuatie van de bewoners van Wellenshof:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.