NAC-supporters steken club hart onder de riem: 'Geld teruggeven voor seizoenskaart is niet nodig'

25 april 2020 om 15:03 • Aangepast 2 mei 2020 om 15:04
nl
De supporters van NAC met een seizoenkaart willen niets weten van een terugbetaling voor de gemiste wedstrijden nu het voetbaljaargang 2019/2020 door de KNVB voortijdig is beëindigd vanwege de coronacrisis. Om dat te onderstrepen heeft de NAC-aanhang vrijdagavond spandoeken opgehangen bij het stadion. "Wij zijn supporters, geen klanten #norefund", viel te lezen op een daarvan.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De spandoeken zijn een gezamenlijke actie van de supportersgroepen Breda Loco's, Stichting Vak G en Fr0nt76. Met de teksten bij de hoofdingang maken de fans duidelijk dat ze niet alleen geen geld terug willen, maar dat ze ook volgend seizoen weer voor de volle honderd procent achter hun club staan. Zo valt ook te lezen: "Mogen we al verlengen? #juistnu."

'We willen een signaal afgeven'
"Een paar weken geleden, toen alles stil werd gelegd, werd door een aantal landelijke kranten geschreven dat supporters hun geld terug wilden hebben", zegt Bram van Doorn van de Breda Loco's. "Bij Ajax zou dat dan om een paar miljoen gaan. Ik snap dat mensen die geen werk hebben elk tientje telt, maar wij willen toch een signaal afgeven. Ik denk namelijk dat de club in de problemen komt als iedereen zijn geld terug gaat vragen. En dat willen we natuurlijk niet, want we zijn emotioneel sterk aan de club verbonden. Het is een statement én een hart onder de riem voor NAC."

De supporters van NAC laten zien dat ze hun club steunen (foto: Breda Loco's).
De supporters van NAC laten zien dat ze hun club steunen (foto: Breda Loco's).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.