Video

Even geen coronazorgen, maar anderhalvemeter-buurtbingo voor senioren in zwaargetroffen Boekel

26 april 2020 om 14:14 • Aangepast 3 mei 2020 om 15:44
nl
Aan het Meester Mennehof in Venhorst was dit weekend even geen sprake van eenzaamheid door de coronacrisis. De bewoners van de seniorenwoningen verzamelde zich op gepaste afstand voor een buurtbingo. Burgemeester Pierre Bos van de gemeente Boekel opende het 'geluksmomentje'.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De afgelopen weken organiseerde Nellie Haegens al meerdere geluksmomentjes voor haar buurtgenoten. Zo stelde ze een cadeaubox samen voor Pasen. "De ouderen hebben het erg moeilijk in deze crisis. Ze zijn echt bang om ziek te worden, zo bang zelfs dat sommigen ook niet met deze bingo durven mee te doen."

Samen met enkele vriendinnen wilde ze weer iets organiseren voor het hofje, om de bewoners iets leuks te geven in deze moeilijke tijd. "We dachten er eerst aan om het hofje in kerstsfeer te brengen, maar dat bleek wat lastig. Dus kwam al snel het idee van een buurtbingo naar boven."

Dilemma
De gemeente Boekel had eerst nog wel zijn twijfels over de buurtbingo aan het Meester Mennehof. "Het is een dilemma, want je moet in eerste instantie rekening houden met de veiligheid en ieders gezondheid", legt burgemeester Pierre Bos uit. Hij kwam zelf op de fiets de buurtbingo in Venhorst openen. "Deze mensen wonen apart van elkaar en hebben ook een beetje ontspanning nodig."

Goed ingepakt opende burgemeester Pierre Bos de buurtbingo. (Foto: Collin Beijk)
Goed ingepakt opende burgemeester Pierre Bos de buurtbingo. (Foto: Collin Beijk)

De burgemeester zag tot zijn tevredenheid dat iedereen netjes op een afstand van elkaar zat en dat alle coronamaatregelen in acht werden genomen. Ook hijzelf moest eraan geloven en kreeg gele handschoenen en een geruit mondkapje aangereikt via een groot schepnet.

Dankbaarheid
Theo Crooymans zat lekker ontspannen op zijn stoel voor zijn huisje. "Eigenlijk hou ik niet zo van bingo, maar thuis zit ik ook maar alleen. Dit is fijn zo met zijn allen in het zonnetje." Hij wist prompt de eerste bingo te scoren die middag. De bakker en cafetaria uit de buurt stelden kleine prijsjes beschikbaar en Theo ging ervandoor met verse koeken.

Tonny van Bergen is net naar de Meester Mennehof verhuist, vlak voor de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte. "Ik ben ook niet zo van de bingo, maar dit is wel heel gezellig hoor, met het groepje er zo bij." Ze woonde eerst zelfstandig, maar een beetje achteraf. Tonny was daarom blij dat nu op deze manier toch een beetje onder de mensen was, al was het op afstand.

Dankbaar
Initiatiefneemster Nellie raadt iedereen aan om iets voor een ander te doen, zonder iets ervoor terug te hoeven krijgen. "Het is het mooiste dat er is. Na die paasboxen heb ik al zoveel dankbriefjes gekregen. Als je dan ziet wat er op zo'n kaart staat. De mensen zijn zo dankbaar voor alles wat je voor ze doet. Het is vitamine voor je hart."

Prijzen en volle bingo kaarten gaan in het schepnet. (Foto: Collin Beijk)
Prijzen en volle bingo kaarten gaan in het schepnet. (Foto: Collin Beijk)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.