'Jij krijgt die kap niet van mijn gezicht', John de Bever zingt corona-parodie op eigen ' lach'

26 april 2020 om 20:11 • Aangepast 3 mei 2020 om 19:44
nl
Of hij zin had om naar de studio te komen om te zingen in de eerste aflevering van Even tot Hier van cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe van dit seizoen? Dat was de strekking van het telefoontje afgelopen week aan zanger John de Bever. Nou, dat had de volkszanger uit Den Bosch wel oren maar. Zijn agenda is tot 1 september zo goed als leeg. En dus toog hij naar de studio van BNNVARA.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Beide cabaretiers hadden de tekst van de megahit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ verbouwd tot ‘Jij krijgt die kap niet van mijn gezicht’. Een knipoog naar de discussie over het wel of niet dragen van mondkapjes. “Dat hadden ze op een nette en superleuke manier gedaan”, vertelt De Bever daags na de uitzending. “Ik vind het verschrikkelijk wat er allemaal om ons heen gebeurt. Het nummer was bedoeld om wat positiviteit brengen in deze tijd. En dat mag van ook wel.”

John  de Bever zingt 'Jij krijgt die kap niet van mijn gezicht'.
John de Bever zingt 'Jij krijgt die kap niet van mijn gezicht'.

Maar wat vindt De Bever er zelf eigenlijk van: wel of geen mondkapje dragen? “Ik heb er geen verstand van. De deskundigen zullen wel een verstandig besluit nemen. Het is zoals het is. Ik hoop dat we deze periode snel achter de rug hebben. En dan kan ik misschien straks weer de originele tekst voor de mensen zingen.”

Wil je John de Bever het lied zien en horen zingen? Op de website van BNNVARA is het hele programma te zien, de bijdrage van John begint bij 30 minuten en 20 seconden.

In onderstaand Twitter-filmpje krijg je vast een voorproefje.

Wachten op privacy instellingen...

Cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn niet de eerste die een lied wijden aan het coronavirus. Eerder ging 't Brabants Coronalied van liedjesschrijver Roel Jongenelen uit Boxtel viraal.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.