Vodafone activeert 5G-netwerk in deel van Brabant

28 april 2020 om 14:01 • Aangepast 5 mei 2020 om 14:04
nl
Vodafone activeert dinsdagavond in een deel van Brabant het 5G-netwerk. Binnen een week kunnen Vodafone-klanten met 5G in hun abonnement en een geschikt toestel met de laatste software, gebruik maken van 5G.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Een woordvoerder van Vodafone kan dinsdag nog niet zeggen in welk deel van Brabant het netwerk wordt geactiveerd. Als de werkzaamheden woensdagmorgen zijn afgerond, is via de site van Vodafone te zien om welk gebied het gaat. In totaal wordt het netwerk in ruim de helft van Nederland geactiveerd.

Branden
De recente branden in zendmasten zijn voor Vodafone geen reden om af te zien van de werkzaamheden. “Integendeel”, zegt een woordvoerder. “We zijn hier al een aantal jaar mee bezig en willen dit nu voor onze klanten beschikbaar maken.”

In onze provincie werden onder meer in Nuenen, Oudenbosch, Tilburg, Liessel en Veldhoven zendmasten in brand gestoken. Er is kritiek op de komst van het 5G-netwerk omdat de vrijgekomen straling voor ernstige gezondheidsschade zou kunnen zorgen. Het kabinet spreekt dat echter tegen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.