Ziekenhuis Bernhoven dat tijdens piek overspoeld werd met coronapatiënten, hervat reguliere zorg

28 april 2020 om 17:10 • Aangepast 5 mei 2020 om 17:14
nl
Het ziekenhuis Bernhoven in Uden hervat vanaf woensdag 29 april voor een deel de reguliere zorg. Dat is mogelijk omdat er minder coronapatiënten naar Bernhoven komen. Een maand geleden was de situatie in het ziekenhuis nog zeer ernstig, omdat de regio Uden erg hard getroffen is door de crisis.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het ziekenhuis start met patiënten die het hardst zorg nodig hebben. Wie het eerst aan de beurt komt, wordt beoordeeld door de artsen. Bernhoven neemt zelf met de betreffende patiënten contact op voor een afspraak voor bijvoorbeeld een polikliniekbezoek, opname of onderzoek.

Maatregelen
Wel zijn verschillende maatregelen van kracht. Bij binnenkomst vraagt een medewerker of er gezondheidsklachten zijn die kunnen duiden op corona. Als er klachten zijn zoals hoesten, niezen of koorts, dan krijgt de patiënt een mondneusmasker. Dit masker moet hij of zij dragen totdat de patiënt het ziekenhuis weer heeft verlaten. In de wachtruimtes en bij de looproutes wordt anderhalve meter afstand aangehouden.

In Bernhoven wordt de behandeling van patiënten met corona en zonder corona van elkaar gescheiden. Patiënten met corona liggen geïsoleerd op aparte afdelingen of aparte kamers. Verder blijven maatregelen om het risico van verspreiding te verkleinen van belang.

Lees al het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.