Politie onderzoekt mogelijke brandstichting bij zendmast in Standdaarbuiten - Omroep Brabant

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting bij zendmast in Standdaarbuiten

30 april 2020 om 07:22 • Aangepast 7 mei 2020 om 15:14
nl
Opnieuw brand bij een zendmast in ons land. Ditmaal aan de Langeweg-Noord in Standdaarbuiten. Verspreid over het land zijn er de laatste weken bij zendmasten al ruim twintig branden geweest of pogingen tot brandstichtingen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In het jongste geval ging het om een kleine brand, die woensdagavond laat werd gemeld. De politie vermoedt dat de zendmast is aangestoken en is op zoek naar getuigen.

Eerder in Oudenbosch
De brandweer rukte met twee blusvoertuigen uit en kon het vuur snel blussen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Het ging om de derde zendmastbrand in West-Brabant. Enkele weken geleden werden er in Oudenbosch twee branden gesticht bij zendmasten. In onder meer Nuenen en Veldhoven was het recent ook raak.

De politie heeft tot nu toe drie verdachten aangehouden. Politie en brandweer noemen het in brand steken van de zendmasten 'zorgelijk en onacceptabel'. Het uitvallen van zendmasten kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten.

Mogelijk zijn de brandstichtingen acties tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders stellen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat geen enkel bewijs. Sommige mensen suggereren dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.