Verdachte (49) van miljoenenfraude bij KempenPlus mag naar huis, hoofdverdachte blijft vast

30 april 2020 om 17:38 • Aangepast 7 mei 2020 om 17:04
nl
Een 49-jarige man uit Bladel die betrokken zou zijn bij de miljoenenfraude bij KempenPlus, mag het onderzoek in vrijheid afwachten. De 52-jarige hoofdverdachte uit Weert blijft nog zeker drie maanden vastzitten. Zijn voorarrest is donderdag opnieuw verlengd.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het Openbaar Ministerie denkt dat de 49-jarige de fraude heeft uitgevoerd, maar dat de hoofdverdachte hem onder druk heeft gezet. Daarom blijft de man uit Weert vastzitten. Hij is vermoedelijk degene die het meest van het verduisterde geld heeft geprofiteerd. Hij leidt een luxe leven zonder dat dat volgens de politie kan worden verklaard door enig legaal inkomen.

Miljoenen
De fraudezaak kwam twee weken geleden naar buiten toen twee medewerkers van het participatiebedrijf werden opgepakt in een onderzoek naar de verduistering van miljoenen euro's.

KempenPlus is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden.

Behalve de hoofdverdachte en de 49-jarige man, wordt ook nog een man van 63 uit Valkenswaard verdacht van betrokkenheid. Ook de partner én de ex-partner van de hoofdverdachte blijven verdacht. Zij mogen allemaal het onderzoek in vrijheid afwachten.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!