Video

Brandend voorwerp naar binnen gegooid bij huis in Oss, nieuwe bewoners krijgen vandaag sleutel

1 mei 2020 om 06:03 • Aangepast 8 mei 2020 om 05:54
nl
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag brand gesticht in een huis aan de Slotgracht in Oss. Rond kwart over drie werd het keukenraam vernield, waarna er een brandend voorwerp naar binnen werd gegooid.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De politie en brandweer waren snel ter plaatse. Volgens de buren was er niemand thuis. De nieuwe bewoners zouden vrijdag de sleutel van het huis krijgen.

De brandweer forceerde de voordeur en wist de brand daarna snel te blussen. De keuken, bij het gasfornuis, is zwartgeblakerd, zo is vrijdagochtend te zien. In de keuken ligt een steen. De politie doet onderzoek.

De schade in het huis. (Foto: Ilse Schoenmakers)
De schade in het huis. (Foto: Ilse Schoenmakers)

Volgens de buren waren er met de vorige bewoners nooit problemen. De woning stond sinds een maand leeg. Wel waren er onlangs nog schilders, ingehuurd door de oude bewoners om de woning netjes achter te laten.

De nieuwe bewoners kwamen vrijdagochtend poolshoogte nemen bij de woning. Ze waren zichtbaar aangedaan, maar wilden verder niet reageren.

Foto: Ilse Schoenmakers
Foto: Ilse Schoenmakers

Volgens buurtbewoners zou kort nadat de brand ontstond een man zijn weggerend. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844 of anoniem: 0800 - 7000.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.