PSV-aanvoerder Afellay over salaris inleveren: 'Ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk' - Omroep Brabant

PSV-aanvoerder Afellay over salaris inleveren: 'Ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk'

1 mei 2020 om 21:12 • Aangepast 8 mei 2020 om 21:04
nl
Gesprekken tussen de directie van PSV en de spelersraad over het tijdelijk inleveren van salaris, zijn in een gevorderd stadium. Vrijdag spraken spelers en top daar voor de tweede keer over. Aanvoerder Ibrahim Afellay: "De ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk. Er is geen twijfel over de noodzaak om goed te kijken welke bijdrage we kunnen leveren."
Profielfoto van Persburo ANP
Geschreven door
Persburo ANP

Spijkers met koppen lijken vooralsnog niet geslagen, maar Afellay sprak van een constructief gesprek waaraan hij een goed gevoel overhield.

De spelersvakbond (VVCS) onderhandelt momenteel met de vakbond voor clubs over afspraken voor de complete bedrijfstak. "Die gesprekken respecteren we natuurlijk", verzekerde Afellay. "Zij vertegenwoordigen ook ons als spelersgroep en PSV als club. We rekenen er op dat er snel duidelijkheid komt."

Besluit snel genomen
Vorige week werd al duidelijk dat de directieleden van PSV twintig procent loon inleveren zolang er geen publiek welkom is bij PSV. Directeur Toon Gerbrands zei daarover: “Dat besluit was binnen drie minuten genomen." En verder: “Als wij bepaalde dingen vragen aan sponsoren en supporters, dan vind ik dat we allemaal iets moeten doen. En ook de spelers van PSV denken er over na om een deel van hun salaris in te leveren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.