Emy (17) verveelt zich rot nu haar eindexamen achter de rug is: geen stunt, geen gala - Omroep Brabant

Emy (17) verveelt zich rot nu haar eindexamen achter de rug is: geen stunt, geen gala

7 mei 2020 om 07:00 • Aangepast 13 mei 2020 om 14:54
Als haar nieuwe hondje Pippi slaapt, verveelt de 17-jarige Emy van Oss uit Helmond zich rot. De eindexamens zitten er op voor de havo-scholier, maar alle feestelijkheden blijven door de coronamaatregelen uit: geen examenstunt, geen gala. En dus puzzelt Emy maar een beetje om de tijd door te komen.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Emy is een van de leerlingen uit het NOS-project 'De Eindexamenklas'. NOS Stories volgt een groep eindexamenleerlingen die dit jaar hun examen in het water zien vallen door de coronacrisis. Emy is klaar met de eindexamens, maar wil nog graag herkansen. "Onze school wilde graag de herkansingen aanbieden omdat het een unieke situatie was. Zo kan ik mijn cijfer nog een beetje ophalen." Maar Emy denkt wel dat ze geslaagd is. "Ik sta overal voldoende voor."

Eindexamen doen in coronatijd was bizar voor Emy. "Ik heb gewoon eindexamen gedaan op school. Alleen zaten er veel minder mensen in de gymzaal. Op een gegeven moment zat ik helemaal alleen met twee docenten."

Toekomstplannen
Emy had allerlei plannen voor na haar havo-tijd. Graag wil ze een ski-opleiding gaan doen in Oostenrijk. Maar of dat doorgaat, is nog even spannend. "Ik zou het wel erg vinden als dat niet doorgaat, want ik zag deze opleiding echt als een beloning na vijf jaar hard werken."

Emy wil doorgraag een ski-opleiding doen (Foto: familie Van Oss)
Emy wil doorgraag een ski-opleiding doen (Foto: familie Van Oss)

Voor de zomer heeft Emy gelukkig wel een bijbaantje, ook al lagen die volgens haar ook niet voor het oprapen. "Ik kan gelukkig aan de slag als caissière." En dan hoopt ze op 4 juni officieel de vlag buiten te kunnen hangen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...