Video

Geen juichstemming bij werkgevers na persconferentie: 'Crisis gaat lang nawerken'

6 mei 2020 om 22:10 • Aangepast 13 mei 2020 om 20:54
nl
Blij is hij met het perspectief voor bijvoorbeeld kappers en horeca-ondernemers. Maar voor middelgrote en grotere ondernemingen, zijn achterban, mist Eric van Schagen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant, dit perspectief juist. Van een juichstemming is bij hem dan ook nog zeker geen sprake na de persconferentie van premier Mark Rutte woensdagavond.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Deze crisis gaat nog lang nawerken", zo stelde hij in een extra uitzending van het Omroep Brabant Nieuws na afloop van de persconferentie. Volgens Van Schagen is het een kwestie van de lage adem voordat de Brabantse economie er weer bovenop is. Voordat de interne en internationale vraag weer op peil is, kunnen we volgens hem zomaar drie jaar verder zijn. In de tussentijd ziet hij de werkloosheid verder oplopen.

Sectoren voor wie Van Schagen graag meer perspectief had gezien na woensdagavond, zijn bijvoorbeeld het toerisme, de evenementensector en alles wat gerelateerd is aan de luchtvaart. Zij hebben volgens hem te maken met omzetdalingen van zeventig tot negentig procent.

'Orderportefeuilles drogen op'
En ook voor de bouw- en installatiebranche had hij gehoopt op meer. "Zij hebben nu nog werk, maar orderportefeuilles drogen op", waarschuwt de VNO-NCW-voorman. Hij had voor deze sectoren bijvoorbeeld graag iets gehoord over investeringen vanuit de overheid in infrastructurele- en woningbouwprojecten.

Bekijk hier het deel van het Omroep Brabant Nieuws met de voorman van VNO-NCW Brabant:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!