Video

Wallaby kan weer naar huis, eigenaar van het ontsnapte dier meldt zich

12 mei 2020 om 20:45 • Aangepast 19 mei 2020 om 20:24
nl
De zoektocht naar de eigenaar van de ontsnapte wallaby in Westelbeers zit er weer op. Wil Schepens uit Diessen ontdekte dinsdagochtend dat een van zijn geliefde dieren miste maar kan dankzij een oproepje de kleine kangoeroe weer ophalen bij de dierenopvang.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Waarschijnlijk hebben konijnen in de wei onder het hek zitten graven en kon de wallaby zo ontsnappen”, zegt het baasje.

Het is niet de eerste keer dat er een wallaby uit zijn wei is ontsnapt: “Dat is een keer eerder gebeurd. Mannetjes gaan dan op zoek naar een nieuw wallabyvrouwtje, maar ja, die ga je natuurlijk in Diessen niet vinden. Daarom is de vorige die ontsnapt was, gewoon weer naar huis gekomen”, legt hij uit.

Gevangen op camping
Dat was dit keer niet het geval. Dit mannetje werd dinsdag zwervend gezien in Middelbeers en later gevangen op de camping Rakelbos in Westelbeers. Dat was nog een behoorlijke onderneming, want de actieve wallaby liet zich anderhalf uur lang niet vangen.

Eigenaar Wil wist echter van niks: “Ik zag ineens het bericht over mijn wallaby bij Omroep Brabant. Toen heb ik meteen de dierenopvang gebeld. Die gaat morgen pas weer open.” Wil gaat ervan uit dat hij zijn wallaby woensdag kan ophalen.

Omgedoopt tot Mupke
Wil heeft naast zes wallaby’s ook alpaca’s, paarden en andere dieren. Maar ze hebben geen namen. De medewerkers van dierenopvangcentrum de Doornakker hebben het beestje tot ‘Mupke’ gedoopt. “Ik vind het prima, dan noemen we hem vanaf nu Mupke. Of verzin een andere naam, ook goed”, grapt Wil.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!