Video

1 van de 9 relschoppers met oud en nieuw in Breda meldt zich vlak voor Opsporing Verzocht

12 mei 2020 om 22:18 • Aangepast 22 mei 2020 om 12:17
nl
Van de negen relschoppers die door de politie worden gezocht na de ongeregeldheden met oud en nieuw in Breda heeft er eentje zichzelf gemeld. Dat deed hij vlak voor de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin dinsdagavond nieuwe beelden werden getoond.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De man is aangehouden en zit vast. “Help ons de overige acht te vinden”, meldt de politie op Twitter.

Hoge Vucht
Vooral in de wijk Hoge Vucht was het die nacht raak. De politie kwam daarheen omdat een groep van ongeveer twintig jongeren een mobiele beveiligingscamera aan het vernielen was op de Wensel Cobergherstraat. Toen agenten de straat in reden, werden ze opgewacht door groepjes jongeren met zwaar vuurwerk en brandbommen. Die werden vervolgens naar de agenten gegooid. Ook een bus en bushokjes moesten het ontgelden.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op de politie
Uit beelden blijkt volgens de politie heel duidelijk dat het om een gerichte actie gaat. “Je ziet dat jongeren de agenten stonden op te wachten, die de straat in kwamen rijden. Het was dus niet zo dat de jongeren zich pas later tegen de agenten keerden."

De Mobiele Eenheid werd ingeschakeld. “Zij konden de situatie ternauwernood onder controle krijgen.” Geen van de agenten raakte gewond.

Breda-Noord
Er wordt nu dus nog gezocht naar acht verdachten. Het merendeel van de groep komt volgens de politie waarschijnlijk uit Breda-Noord.

Bekijk hier de uitzending van Opsporing Verzocht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.