Operatie Alfa: verontwaardiging over tweet van Openbaar Ministerie in strafzaak Martien R.

14 mei 2020 om 10:10 • Aangepast 21 mei 2020 om 10:04
nl
Advocaten hebben donderdag verontwaardigd gereageerd op een tweet van het Openbaar Ministerie voorafgaand aan de rechtszitting tegen Martien R. Hij is hoofdverdachte in Operatie Alfa, de grote strafzaak tegen hem en zijn familie.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie kondigde op Twitter aan dat het met nieuwe feiten zou komen. Dat wekte woede bij verscheidene raadslieden, omdat de verdachten voor de zitting stellig was verzocht in de gevangenis te blijven vanwege de coronamaatregelen.

Lange dag
Advocaat Jan-Hein Kuijpers van hoofdverdachte R. verwoordde de gedachte van de raadslieden: "Wijzelf en de rechtbank dachten dat het alleen om het voorarrest zou gaan. Maar als er nieuwe feiten komen, dan gaat het een lange dag worden. Dan eis ik dat mijn cliënt alsnog moet komen."

Om deze tweet is het de advocaten te doen:

Wachten op privacy instellingen...

Een van de officieren van justitie reageerde op de verontwaardiging door te zeggen dat er niet ineens 'nieuwe feiten' bekend worden gemaakt aan iedereen maar dat die al bekend zijn bij de advocaten en verdachten. Ze hebben op 20 april aanvullende bewijsmaterialen gekregen die het OM op de zitting nu naar buiten brengt. Met andere woorden: het zijn nieuwtjes voor de buitenwereld.

Operatie Alfa is één van de grootste politieacties ooit in Brabant. Het onderzoek richt zich op Martien R. en zijn familie. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor de import van 1900 kilo cocaïne en in het bezit zijn van zware wapens. Er zijn tot nu toe zeven verdachten in de zaak.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.