Efteling volgeboekt tot en met Pinksteren: sommige abonnementhouders hebben uren vergeefs gewacht - Omroep Brabant

Efteling volgeboekt tot en met Pinksteren: sommige abonnementhouders hebben uren vergeefs gewacht

17 mei 2020 om 11:58 • Aangepast 25 mei 2020 om 06:14
nl
Abonnemementhouders kunnen niet meer boeken voor een dagje in de Efteling in de periode tot en met 2 juni (Pinksteren). Incidentele bezoekers krijgen vanaf maandag die kans wel, zo laat een woordvoerster van het sprookjespark in Kaatsheuvel weten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vaste klanten van de Efteling konden vanaf zaterdagmiddag vier uur een dagje Efteling reserveren. De belangstelling was zo groot dat binnen de kortste keren het boekingssysteem vastliep. Op een bepaald moment stonden er 45.000 geïnteresseerden in een wachtrij. Rond half elf zondagmorgen moesten nog 8500 mensen geduld opbrengen.

'Alles zit vol'
Tegen half twaalf bleek dat abonnementhouders die op dat moment nog een tijdslot tot en met het pinksterweekend wilden vastleggen, pech hadden. “Alles tot en met 2 juni zit voor hen vol”, aldus een woordvoerster.

Wanneer liefhebbers kunnen boeken voor ná tweede pinksterdag is niet duidelijk. Mogelijk maandag al, maar dan moet de oorzaak voor de hardnekkige storing van afgelopen weekend opgehelderd zijn en het boekingssysteem waterdicht, zo laat de zegsvrouw weten.

De Efteling gaat maandagmorgen voor het eerst sinds ruim twee maanden open. Het gaat om een van de twee testdagen voor vierduizend abonnementhouders; vanaf 20 mei zijn ook andere bezoekers welkom. Volgens de woordvoerster zijn het park en het personeel er klaar voor. Ze verwacht geen problemen ondanks de drukte, die mogelijk gaat ontstaan. “Alles is uitgetest, we maken ons geen zorgen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.