Spelers PSV akkoord met minder salaris: 'Dat er iets moest gebeuren is duidelijk'

19 mei 2020 om 15:10 • Aangepast 26 mei 2020 om 15:04
nl
De voetballers van PSV zijn akkoord met een salarisverlaging. Met de korting bespaart PSV volgens het Algemeen Dagblad op jaarbasis ongeveer 3 miljoen euro aan salarislasten.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Denzel Dumfries is trots op het akkoord dat de spelersraad van PSV met de directie heeft gesloten. "Dat er iets moest gebeuren, is duidelijk", reageert de aanvoerder van de Eindhovenaren. "Het is een uitzonderlijke situatie waarin we leven en we snappen dat we mee moeten denken. Wij vonden het cruciaal dat iedereen in de groep erachter zou staan en dat is gelukt. In de kleedkamer is eenheid van denken het belangrijkste dat er is. Ik ben er trots op dat dit is gelukt."

"De spelersgroep heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat ze de noodzaak en urgentie begrijpen", vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands. "Ik wil graag benadrukken dat dit een complexe situatie is. Het is niet leuk om een dergelijk verzoek te doen, maar de uitkomst leert dat er begrip is. De eenheid van geest koesteren we."

Eerder akkoord
FBO en VVCS bereikten twee weken geleden een akkoord over een collectieve salarisvermindering in het betaalde voetbal. Hoe hoger het salaris, hoe meer spelers, trainers en directieleden gaan inleveren. Dat loopt uiteen van 2,5 tot maximaal 20 procent. Het advies van spelersvakbond VVCS en werkgeversorganisatie FBO vormt de basis van de afspraken bij PSV.

"We beseffen dat bijvoorbeeld ook onze supporters en sponsors momenteel lastige keuzes moeten maken", zegt Dumfries. "Het is geweldig om te zien hoe groot de betrokkenheid blijft. Ondanks de onzekerheid merken we dat er grote loyaliteit is richting onze club en dat is heel bijzonder. We hebben daarom bij de directie aangegeven dat we ons heel graag nog meer gaan inspannen om te laten blijken dat de waardering wederzijds is. Wij zijn hier natuurlijk vooral om te voetballen, maar we beseffen dat er in deze situatie ook van ons meer gevraagd mag worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.