Video

Zomer in Den Bosch: coronaproof activiteiten door de hele stad

20 mei 2020 om 13:24 • Aangepast 27 mei 2020 om 10:54
nl
Den Bosch heeft woensdag haar plannen voor de zomer bekendgemaakt. Bosschenaren kunnen niet meer hele dagen in de binnenstad blijven hangen tijdens Jazz in Duketown of theaterfestival Boulevard. Deze zomer kunnen ze steeds een korte tijd naar een voorstelling kijken of op een ander plek een kwartiertje naar muziek luisteren. Het aanbod wordt groot, de doorlooptijd hoog. De Bossche zomer is coronaproof gemaakt.
Profielfoto van Agnes van der StraatenProfielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Agnes van der Straaten & Tonnie Vossen

Nu iedereen in Nederland blijft tijdens de vakantie, moeten we ook in onze eigen omgeving vermaakt worden. Vandaar dat de gemeente Den Bosch de hele stad gaat inzetten voor haar evenementen en niet meer alleen de historische binnenstad.

Randen van de stad
De Bossche zomer wordt anders dan anders. Geen overvolle Parade tijdens Jazz in Duketown of Boulevard. Maar kleine behapbare activiteiten en horeca in alle delen van de stad. "Je zou je kunnen voorstellen dat we in een van de parken aan de randen van de stad een soort nieuwe Korte Putstraat creeren", zegt Jeroen Dona, een van de initiatiefnemers van het plan. " Behalve horeca zouden er ook korte voorstellingen gegeven kunnen worden, of bijvoorbeeld muzikanten die tussen de tafeltjes door lopen."

De hele stad doet mee, benadrukken de plannenmakers. Dus komen er ook locaties aan de Pettelaarse Schans, of bij De Brabanthallen. Of aan het lange talud aan de Maas bij Empel of op de sportvelden van OJC Rosmalen.

Ingedeeld in kwartieren

De stad wordt volgens de gemeente ingedeeld in kwartieren die allemaal kleine programma's aanbieden. Als voorbeelden noemt de gemeente De Boulevard der Bosschenaren, een wandeltocht langs diverse optredens, bijvoorbeeld op de Pettelaarse Schans of Grenzeloos ’s-Hertogenbosch, een theatrale ontdekking van de grenslijnen Nuland en Vinkel.

Maar de gemeente benadrukt: niets staat nog vast. De Bosschenaren moeten het zelf doen. "Wij bieden het canvas, het is aan de stad om dat in te kleuren", zei wethouder Mike van der Geld woensdag bij de presentatie van deze 'Bossche Zomer'.

Winkels van Sinkel
De gemeente heeft 150.000 euro uitgetrokken om een tijdelijke organisatie voor de Bossche zomer uit de grond te stampen. Het wachten is nu op de initiatieven. Die moeten geschikt zijn voor mensen met een grote en kleine beurs. Ook aan ondernemers is gedacht. De horeca mag op onverwachte plaatsen hun terrassen neerzetten. Ook komen er Winkels van Sinkel, plekken waar ondernemers een deel van hun waar gezamenlijk kunnen verkopen. Allemaal om hun afzetgebied te vergroten.

De gemeente ziet ook het vervoer al voor zich, tussen al die kwartieren in de stad. Dat moet het liefst duurzaam, met de watertaxi, op de step of voor de hele luie Bosschenaren de riksja.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.