Politie zoekt man die meerdere meisjes heeft aangerand in Hulsel en Casteren

20 mei 2020 om 14:17 • Aangepast 27 mei 2020 om 14:14
nl
De politie is op zoek naar een man die onlangs twee meisjes van 13 en 18 jaar oud aanrandde. Dat gebeurde op de Molendijk in Hulsel en de Wagenbroeken in Casteren. De politie houdt er rekening mee dat de man opnieuw toeslaat. "Wij maken ons grote zorgen."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Volgens beide slachtoffers en getuigen gaat het om een op het oog kale man van ongeveer 35 tot 40 jaar. Hij is ongeveer 1,75 meter lang, heeft een stevig postuur en een bierbuikje. De verdachte rijdt in een blauwe stationwagen, zeer waarschijnlijk een oude Opel Astra.

Volgens de politie lijkt het erop dat de man de omgeving goed kent en er waarschijnlijk woont of regelmatig komt. Slachtoffers en getuigen hebben verklaard dat de man onhandig overkwam. "Hij geeft het beeld van iemand die waarschijnlijk niet goed weet hoe hij met vrouwen om moet gaan en misschien in het dagelijks leven moeite heeft om met vrouwen contact te maken", meldt de politie.

Aanrandingen
Het 18-jarige meisje werd op woensdagavond 25 maart iets na zes uur aangerand op de Wagenbroeken in Casteren. Zij werd lastiggevallen tijdens het hardlopen. Het slachtoffer deed aangifte, waardoor de zaak bij de recherche belandde. Anderhalve maand later, op vrijdagmiddag 15 mei, werd op de Molendijk in Hulsel een 13-jarig meisje aangerand.

De dader trok haar ter hoogte van de schuilhut op die weg mee de bosjes in. Hij nam het meisje mee naar een vennetje, zo’n 50 meter verderop, bond haar vast en randde haar aan. Twee voorbijgangers hoorden het meisje gillen en schoten haar te hulp. De dader ging er eerst te voet en daarna in een auto vandoor. De beide voorbijgangers bekommerden zich om het jonge slachtoffer en belden de politie.

Na de aanranding in Hulsel deed de politie een oproep voor getuigen. Naar aanleiding daarvan meldden zich nog twee vrouwen, die mogelijk met dezelfde man te maken te hebben gehad. Een van hen was een 17-jarig meisje dat vertelde dat ze werd gevolgd door een man toen ze op 6 mei van Bladel naar Netersel liep.

De politie heeft het sterke vermoeden dat alle feiten door één en dezelfde dader zijn gepleegd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.