Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

23 mei 2020 om 11:08 • Aangepast 30 mei 2020 om 07:24
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekprodukt. Zaterdag 23 mei hoorde je Maarten Saakes van Restaurant Hup in Mierlo. Hij maakte een zomerse salade met Heezer geitenkaas.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Frisse salade met gekaramelliseerde rabarber en een Heezer geitenkaasje

Voor vier personen heb je nodig:

  • Zo'n 250 gram gemengde sla
  • Vier plakken Heezer geitenkaas van 80 gr.
  • Twee stengels rabarber
  • Honderd gram gekookte rode biet
  • Een Jonagold appel
  • Dertig gram honing

Hoe maak je deze salade:

Zorg dat de geitenkaas op kamertemperatuur is.

Schil de rabarber. Snijd de stengels in gelijke stukken.

Schil de gekookte biet en snijd die in kleine blokjes.

Doe hetzelfde met de appel. Je kunt er ook voor kiezen de appel niet te schillen.

Leg op vier borden de sla. Vervolgens de biet en de appel.

Leg de geitenkaas in het midden.

Doe de honing in een bakpan. De honing is gaar als die bijna niet meer bruist. Zet dan het vuur wat lager en doe de rabarber erbij.

Bak tot de rabarber gaar is en de honing is opgelost.

Dresseer de rabarber op de geitenkaas.

Zo heb je een heerlijke salade.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.