Politie schiet verwarde man neer in Halsteren, slachtoffer (27) overleden

23 mei om 09:21 • Aangepast maandag om 10:40
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
In de buurt van dit huis in Halsteren overleed de verwarde man (foto: Linda Koppejan).
Omroep Brabant
Agenten in het Klaverblad in Halsteren (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
1/3 Verwarde man mogelijk doodgeschoten door de politie
Een verwarde man is zaterdagmorgen in Halsteren overleden nadat de politie aan het Klaverblad een of meer schoten had gelost. Mogelijk is hij om het leven gekomen door een politiekogel. Het slachtoffer is 27. Het gaat om een arbeidsmigrant, die tijdelijk met een aantal collega's aan het Klaverblad woonde. Onder meer de rijksrecherche onderzoekt wat er is gebeurd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Bij de politie was rond halfnegen gemeld dat in de buurt van een huis aan het Klaverblad een verwarde man zich ernstig aan het verwonden was met een mes. Agenten spraken hem aan, maar daarop reageerde hij niet, aldus de politie. Vervolgens is geprobeerd hem onder controle te brengen met pepperspray. Toen ook dat niet lukte, is een of meer keer door de politie geschoten.

Onderzoeken in gang gezet
Behalve hulpinstanties is ook burgemeester Frank Petter van de gemeente Bergen op Zoom, waar Halsteren onder valt, op de hoogte gebracht. Verder is de verhuurder van het huis waar de man woonde, ingeseind en die heeft EUROBasic op de hoogte gebracht. Het slachtoffer werkte voor dit in Etten-Leur gevestigde uitzendbureau. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat er voor een goede opvang voor de collega's van de gedode man wordt gezorgd. Verder zal contact worden gezocht met het bedrijf waar het slachtoffer werkte.

De rijksrecherche is ingeschakeld, zoals dat altijd gebeurt wanneer een agent zijn wapen heeft gebruikt en er iemand gewond is geraakt. De rijksrecherche, die onder het Openbaar Ministerie valt, zal onder anderen de agent horen die in Halsteren heeft geschoten. Ook is ter plaatse onderzoek gedaan. Een Forensisch Opsporingsteam van een ander politiekorps onderzoekt waaraan het slachtoffer is overleden.

Wachten op privacy instellingen...